-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Municipiul Botoșani primește 32 de milioane de euro prin PNRR

Proiectele depuse de Primăria Municipiului Botoșani pe diferite componente ale Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) au primit finanțare. Din sumele totale solicitate prin proiectele depuse, municipiului Botoșani i-au fost alocate 32 milioane de euro.

Fondurile sunt destinate realizării mai multor proiecte depuse pe componentele „Valului Renovării”, în ce privește reabilitarea energetică a 9 clădiri publice – instituții de învățământ (17,7 milioane de euro) și a 5 clădiri rezidențiale (4 milioane de euro).

Pe Componenta 10 – Fondul Local va fi modernizat transportul public local prin achiziția a 11 autobuze electrice, 13 stații de încărcare lentă la autobază și 4 stații de încărcare rapidă pe traseu. Va funcționa și o rețea de stații inteligente care prevede stații de autobuz dotate cu totemuri digitale, 10 automate de emitere tichete calatorii/ încărcare carduri, software e-ticketing, software informare călători. Vom asigura și 64 de locuințe pentru tineri care provin din grupuri / comunități vulnerabile. Sumele totale primite pe această componentă sunt de 10,3 milioane de euro.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA