-2.5 C
Botoșani
luni, 4 decembrie 2023

Munca la negru înfloreşte la Botoşani! Amenzi uriaşe aplicate de inspectorii ITM

itm920

Numarul firmelor care folosesc muncitori fara acte in regula creste de la o luna la alta. Statisticile Inspectoratului Teritorial de Munca sunt ingrijoratoare, iar masurile dispuse de autoritati par sa fie nesemnificative.

De la inceputul anului si pana acum, echipele de inspectori au controlat peste 40 de societati din  tot judetul, iar neregulile constatate i-au costat pe patroni peste 5 miliarde de lei vechi. Peste 60 de lucratori munceau la negru.

„Au fost descoperiti un numar de 61 de angajati care nu aveau intocmite contracte de munca. In urma controalelor au fos aplicate amenzi in valoare de 550.000 de lei.”, a declarat Daniela Lozneanu, inspector sef  adjunct ITM Botosani

La aceasta suma se adauga inca 160 de mii  de lei pentru cei depistati ca nu au inregistrat  contractele in registrul REVISAL.
Tot anul acesta, intr-un singur caz de munca la negru s-a intocmit dosar penal. Este vorba de infractiunea  constatata in luna februarie, la o stana din  judet, unde au fost gasiti 6 ciobani care pastoreau  turma fara a avea contract de munca.
Dosarul penal se intocmeste in cazul  societatilor unde sunt depistate mai mult de 5  persoane fara forme legale de munca.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA