10.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Moțiunea de cenzură a fost respinsă. Victor Ponta rămâne premier

ponta in parlament foto realitatea

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL, intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!” a fost respinsă. Prin urmare, Victor Ponta rămâne premier. Au fost 194 voturi „pentru”, 13 „împotrivă” și 7 abțineri.

Pentru ca Guvernul să fie demis erau necesare cel puțin 278 de voturi favorabile. Atât dezbaterile cât şi votul final au avut loc în plenul reunit al Senatului și Camerei Deputaților. PSD s-a abținut de la vot, dar Victor Ponta a fost singurul care a votat. Urmăriți live-text, pe realitatea.net, principalele declarații și cele mai importante evenimente de la dezbaterea și votul moțiunii de cenzură.
Update 13:00. Votul pentru moțiunea de cenzură s-a încheiat. Moțiunea a fost respinsă. Au fost 194 de voturi pentru moțiune, 13 împotrivă și 7 voturi anulate. Pentru a trece, erau necesare cel puțin 278 de voturi. 

UPDATE 12.55 S-a terminat votul.

Update 12: 38 A început votul pentru Senat. Votează senatorii a căror nume de familie începe cu ”B”

Update 12:30 A început votul în plenul Parlamentului pentru Camera Deputaților. Votează deputații al căror nume de familie începe cu ”N”.  Un singur deputat PSD a votat, Bogdan Niculescu Duvăz, deși PSD a decis ca parlamentarii să nu voteze. 

Update 12:15 Premierul Victor Ponta a revenit în plenul Parlamentului.

”Vreau să le mulţumesc colegilor din majoritatea guvernamentală, dar mai ales colegilor din PSD. De fiecare dată când aţi fost la putere, aţi făcut bine României. V-aţi ales întotdeauna lideri cu care să vă mândriţi, mai puţin unul. Dar vă sigur că, atunci când nu voi mai fi preşedinte PSD, nu o să votez niciodată un Guvern PNL, pentru că nu sunt prostănac. PNL a avut președinți citiți, dar a ajuns să fie condus de Elena Udrea”.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA