0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Monica Adăscăliței: “Majoritatea pacienților COVID nu au necesitat internarea. Avem 3 paturi ocupate la ATI”

Numărul botoșănenilor infectați cu coronavirus a crescut foarte mult în ultimele două săptămâni dar majoritate au avut forme ușoare și s-au tratat la domiciliu. Potrivit medicului Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani, în momentul de față, rata de ocupare a paturilor în județul Botoșani este de 12%.

Ca măsură de precauție, începând de astăzi s-au suplimentat numărul de paturi COVID la Spitalul de Pneumoftiziologie, Secția de Boli Infecțioase și Spitalul Județean.

“Singurul lucru îmbucurător la această tulpină este că nu are o afectare foarte mare pulmonară. Marea majoritate a pacienților investigați radiologic, nu au necesitat internare. De astăzi am început să creștem și noi numărul de paturi COVID, pe Secția de Boli Infecțioase, Spitalul de Pneumoftiziologie și la Spitalul Județean de pe Marchian. Deocamdată, din cele cinci paturi ATI COVID, doar trei sunt ocupate. Încă nu am mărit numărul de paturi pe ATI pentru că nu a fost necesar. Am lăsat paturile pentru pacienții non-COVID și pentru operațiile care s-au desfășurat la Spitalul Județean”, a spus medicul Monica Adăscăliței.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA