23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Moment important la Mănăstirea Vorona. Maica Stareţă a împlinit 80 de ani

vorona manastire (2)

Maica Stareta Teofana si-a sarbatorit astazi ziua de nastere. Aceasta a implinit varsta de 80 de ani. Maica a participat la slujba religioasa oficiata de Prea Sfintitul Calinic Botosaneanul si i-a primit cu bratele deschise pe toti credinciosii care au trecut sa o felicite.

Acum 80 de ani, pe 30 iunie 1934 se nastea Maica Teofana, in satul Chiscareni, intr-o familie de oameni modesti, fiind al saptelea copil al evlaviosilor crestini Costache si Maria Scantei.Cele opt decenii au trecut peste femeia puternica si credincioasa care si-a dedicat viata lui Dumnezeu. In aceasta zi importanta, Maica Teofana s-a rugat si a participat la slujba religioasa sustinuta de Prea Sfintitul Calinic Botosaneanul si cativa preoti din Botosani. La finalul slujbei, Maica Stareta a primit Crucea Sfantului Ierarah Dosoftei din partea Mitropoliei Moldovei si Bucovinei. De ziua ei, Maica Stareta Teofana isi doreste sa fie sanatoasa si sa aiba o viata linistita la Manastirea Vorona.

„Ma bucur de aceasta zi importanta pentru mine. Imi doresc sa fiu sanatoasa si le multumesc tututor celor care si-au amintit de mine si au fost prezenti la manastire. A trecut prin momente grele, dar si frumoase in anii petrecuti la manastire. Cu ajutorul lui Dumnezeu am trecut cu bine peste toate”, a declarata Maica Stareta Teofana.

Maica Teofana a fost calugarita la Manastirea Rasca, iar in anul 1968 a venit la Manastirea din Vorona, unde a fost numita stareta in anul 1969.

In timpul staretiei ei s-au refacut cele trei biserici ale manastirii, doua din incinta si una din cimitir, s-au construit trei case monahale, s-au refacut chiliile si s-a amenajat o gospodarie monahala noua.Concomitent cu lucrarea gospodareasca, maica Teofana a urmat Seminarul Teologic de la Manastirea Neamt in perioada 1979 – 1984.

vorona manastire (1) vorona manastire (7) vorona manastire (6) vorona manastire (5) vorona manastire (4) vorona manastire (3)

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA