20.6 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Modificări IMPORTANTE la concediul medical. Ordonanţa de Urgenţă a fost publicată în Monitorul Oficial

La mai bine de o săptămână de la adoptarea în ședința de Guvern, joi a fost publicată în Monitorul Oficial OUG nr. 8 privind reglementarea unor măsuri în domeniul sănătății.
Ordonanța prevede ca, în cazul în care contribuția de asigurări sociale (CAS) calculată după noul mod de calcul (adică, din ianuarie 2018 încoace) este mai mare decât cea după vechiul mod de calcul (10,5% din 35% x 3.131 lei), cuantumul contribuției se plafonează.

Plafonarea este valabilă până la 30 iunie inclusiv pentru persoanele aflate în concediu medical, respectiv până la 30 septembrie, pentru persoanele aflate în concediu maternal.

„Pentru indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate aferente anului 2018 plătite înainte de intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, pentru care cuantumul contribuției de asigurări sociale aferent acestor indemnizații este mai mare decât nivelul prezăvut la alin. 1 și 2, angajatorul/plătitorul efectuează regularizarea acesteia prin depunerea declarației rectificative și plătește diferențele de indemnizații persoanelor în drept, până la 31 martie 2018”, mai scrie în OUG 8/2018.

Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA