16.4 C
Botoșani
vineri, 14 iunie 2024

Modernizarea stadionului este la mâna consilierilor locali: Nu vreau să-mi impute nimeni 100.000 lei

De mai bine de un an se vorbește despre realizarea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unui nou stadion în municipiul Botoșani dar nici până în momentul de față nu a fost făcut. Un astfel de studiu costă aproximativ 100.000 lei.

Pentru a putea încerca obținerea unei finanțări de la Compania Națională de Investiții, Primăria municipiului Botoșani trebuie să aibă acest studiu de fezabilitate. Eugen Țurcanu, directorul DSPSA, spune că a avut două tentative de a realiza acest studiu dar s-a izbit de refuzul consilierilor locali.

„Am trimis o adresă către Consiliul Local. Am solicitat a treia oară acceptul pentru a face această investiție. Prima dată nici nu a fost pus proiectul pe ordinea de zi. Undeva în luna aprilie. În luna iulie, toți consilierii, cu excepția mea, au votat împotrivă, refuzând acest studiu de fezabilitate. Am văzut că am fost atacat din nou. Îi informez că demersuri au fost făcute dar colegii domnului Cosmin Andrei au votat să nu se întâmple nimic la stadion. Am revenit acum cu o adresă prin care le solicit să treacă respectiva sumă pe bugetul DSPSA și buget multianual. În zonele în care s-au mai efectuat studii de fezabilitate în ultimii cinci ani, nu poți să vii cu unul nou. Nu vreau să-mi impute nimeni 100.000 lei pentru că PSD-ul face presiuni și mă forțează să încalc legea. Și cei din clubul FC Botoșani. Eu am un salariu de 5000 și ceva de lei. Nu am de unde să plătesc 100.000 de lei. Pentru o aventură a unora. Este foarte ușor să vii și să spui că Țurcanu nu face. Trebuie să facem legal. Eu încerc să fac lucrurile legal. Trebuie o aprobare în Consiliu Local și prins în buget multi anual pentru a putea face acel studiu de fezabilitate”, a precizat Eugen Țurcanu, directorul DSPSA.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA