2.6 C
Botoșani
marți, 28 noiembrie 2023

Moderna va propune două variante de vaccin contra variantelor Omicron

Compania Moderna Inc a anunţat luni că va propune două variante pentru vaccinul contra Omicron pentru toamnă, concepute împotriva variantelor BA.1, respectiv BA.4 şi BA.5, informează Agerpres, care citează Reuters.

Producătorii de vaccinuri, inclusiv Moderna şi compania rivală Pfizer Inc dezvoltă vaccinuri actualizate pentru a ţinti sub-variantele Omicron cu răspândire rapidă BA.4 şi BA.5, care au câştigat teren în Statele Unite în ultimele săptămâni.

Moderna a declarat că decizia sa de a dezvolta vaccinuri bivalente s-a bazat pe diferite preferinţe ale pieţei pentru vaccinuri împotriva sub-variantelor.

Vaccinurile bivalente sunt concepute pentru a viza două variante diferite de coronavirus – varianta iniţială din 2020 şi variantele Omicron mai recente.

Moderna a indicat că noi date clinice cu privire la vaccinul său mRNA-1273.214, conceput pentru a ţinti varianta BA.1, a demonstrat răspunsuri ale anticorpilor neutralizanţi semnificativ mai mari împotriva BA.4 şi BA.5 comparativ cu actualul rapel autorizat.

Al doilea candidat la rapel al companiei, ARNm 1273.222, este bazat pe tulpina BA.4/5 şi este în curs de dezvoltare în conformitate cu îndrumările recente ale Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente a SUA.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA