10.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Modern Calor va obţine încă 2,3 milioane de euro din fondurile europene. VEZI cine s-a ocupat de atragerea fondurilor

modern calor

Consiliul de Administrație al S.C. Modern Calor S.A. l-a mandatat la începutul acestei săptămâni pe directorul tehnic al unității, Ion Diaconu, să analizeze și să facă demersurile necesare pentru atragerea de noi fonduri destinate investițiilor în sistemul de termoficare.

Astfel, se dorește includerea în proiectul de investiție finanțat prin Programul Operațional Sectorial – Mediu, etapa a ll-a, a unor obiective ce presupun racordarea de noi mari consumatori, alții decât cei deja prinși în documentația inițială.

Diaconu Ion interviu“Tratez această misiune cu maximă seriozitate și deja am avut întâlniri cu toți factorii responsabili la nivel național și european în gestionarea fondurilor alocate prin POS – Mediu, etapa a ll-a. Am purtat discuții cu cei de la Autoritatea de Management și firma de consultanta, precum și cu reprezentantul partenerului Comisiei Europene în privința asigurării asistenței tehnice pentru pregătirea proiectelor ce urmează a fi cofinanțate de UE – JASPERS. Unul dintre scopurile principale urmărite prin aceste proiecte este eficiența economică, ori noi chiar asta vrem, drept pentru care am obținut tot sprijinul necesar pentru a ne atinge obiectivul propus. Botoșaniul, prin ceea ce a făcut până acum, pot spune că are o poziție favorizată. Noi putem beneficia suplimentar de un plus de 2,3 milioane de euro pentru racordarea directă de mari consumatori. Este o mare oportunitate. Pentru a o fructifica, avem însă nevoie și de sprijinul factorului de decizie politico-administrativ local și nu numai”, a precizat Ion Diaconu, directorul tehnic al Modern Calor.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA