10.6 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Mircea Radulian (INFP): Am avut 70 cutremure de la începutul anului, dar nu putem sta liniştiţi

 

News Directorul ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pamântului susţine că se aşteptă la un cutremur de magnitudine 7. Mircea Radulian a declarat, la România TV că cele 70 de seisme produse de la începutul anului şi până acum în zona Vrancea nu au detensionat scoarţa terestră.

"În Vrancea au fost destul de multe, spre 70 de cutremure de la începutul anului. Ceea ce nu e foarte neobişnuit. Neobişnuit este că au fost destul de mari ca magnitudine, au fost destul de multe peste 4. Nu putem spune că cu aceste cutremure putem sta liniştiţi. Nu e o descărcare cu adevărat a energiei acumulate", a declarat Mircea Radulian, director ştiinţific al INFP.

O adevărată descărcare a energiei tectonice se poate produce în zona Vrancea doar la cutremurele cu magnitudine 7, precizează Mircea Radulian.
"Unii specialişti spun că ar fi peste 6,5. Acestea sunt cutremurele cu adevărat importante, care descarcă energia în zona Vrancea. Acest cutremur mare poate fi la limita de 7, asemănător cu cel din 1986 sau cele din 1990", a mai declarat Mircea Radulian, cu privire la posibilitatea producerii unui cutremur puternic în România.
Un cutremur cu magnitudine 7 nu ar fi devastator pentru România, dă asigurări Mircea Radulian.
Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

155 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA