14.4 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Adolescenţii drogaţi cu etnobotanice au rămas internaţi în spital

pediatrie upu (8)

Minorii, unul de 14 ani si celalalt de 15 ani, care au ajuns aseara in compartimentul de primiri urgente, in urma consumului de etnobotanice au ramas internati in sectia de neuropsihiatrie infantila.

Amandoi au ajuns aproape inconstienti la spital, unde analizele au aratat ca erau intoxicati cu etnobotanice si se aflau si sub influenta bauturilor alcoolice.

„Minorii adusi in sectia de pediatrie erau in stare de ebrietate, dar au combinat-o cu etnobotanice. Au fost consultati, s-a facut tratamentul de urgenta si apoi au fost internati la neuropsihiatrie”, a declarat medicul Aurel Tinca, sectia de pediatrie.

Medicii trag un semnal de alarma, ingrijorati de numarul tot mai mare de copii care ajung pe mana lor dupa ce au consumat etnobotanice.Numai de la inceputul anului si pana in prezent au avut in jur de zece cazuri de intoxicatii cu stupefiante de acest tip.

„Situatia este intr-adevar o problema si incepe sa devina o problema sociala cu implicatii deosebite in viitor.Poate nu realizam in suficienta masura cam cat de grava este situatia acestor copii”, a adaugat Aurel Tinca.

Si la Unitatea de Primiri Urgente Botosani, de la inceputul anului au fost adusi 17 pacienti care au consumat substante etnobotanice, interzise prin lege, dar dupa cum se vede usor de procurat.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES


ULTIMA ORA