17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Ministrul Sănătății: „Utilizarea corectă a măştii este o măsură de bun simț…”

Folosirea măștii de protecție este o măsură de bun simț, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Sfatul acestuia este ca masca să fie folosită și afară, în zonele aglomerate, pentru că e o barieră demonstrată științific.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că Guvernul va lua măsuri după ce va vedea publicată hotărârea şi explicaţiile Curţii Constituţionale legate de ordonanţa care făcea referire la utilizarea măştii în spaţiile deschise. El reiterează că nu se renunţă la mască în spaţiile închise. „Utilizarea corectă a măştii este o măsură de bun simţ pe care ar trebui să o aplicăm cu toţii, chiar dacă va exista o perioadă de o zi sau două în care am putea să renunţăm la mască în exterior, sfatul meu este să utilizăm masca în exterior atunci când ajungem în zone aglomerate pentru că riscul de transmitere a bolii rămâne încă ridicat”, subliniază Rafila.

„Această ordonanţă care a fost declarată neconstituţională, adoptată în anul 2020, făcea referire la utilizarea măştii în spaţiile deschise, în mod evident, după publicarea ei trebuie să facem în aşa fel încât să respectăm decizia Curţii Constituţionale. Acum celelalte moduri de utilizare a măştii, în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun, în pieţele închise, pentru că sunt şi astfel de situaţii, sunt reglementate de Legea 55, deci este clar că nu se renunţă la mască în spaţiile închise”, a declarat Rafila, miercuri, în briefingul de după şedinţa de Guvern.

Alexandru Rafila a afirmat că legislaţia care a făcut referire la această ordonanţă, elaborată de Ministerul Sănătăţii, trebuie actualizată.

Citește integral pe RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA