-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Ministrul Sănătății: „Un eventual val şase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul”

Întrebat despre creşterea numărului de cazuri în Franţa, Germania, Italia şi Austria, dar şi despre situaţia din China, ministrul Sănătăţii a spus că sunt situaţii cu totul diferite.

Alexandru Rafila este supărat din cauza numărului mare de cazuri. „Eu am propus eliminarea etapizată a restricțiilor. S-a considerat că nu mai e cazul. Nici un fel de problemă”.

„Un eventual val şase, după opinia noastră, poate fi luat în calcul sau se poate discuta doar din toamnă, mai puţin în această primăvară, credem noi, dar monitorizăm lucrurile îndeaproape, încât să vedem ce se întâmplă, dar nu putem discuta de un val şase, putem discuta cel mult de o stabilizare a numărului de cazuri din valul cinci, nu discutăm despre un val şase. Un val şase presupune o altă tulpină care circulă şi care se transmite susţinut în comunitate, iar lucrul acesta nu cred că se va întâmpla înainte de această toamnă, poate nici în toamnă nu se va întâmpla, aşa că nu cred că trebuie să îngrijorăm populaţia în mod inutil”, a declarat Alexandru Rafila, la RFI.

Sursa: RTV.net

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA