14.4 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Ministrul Sănătăţii pune la zid Consiliul Judetean pentru modul cum finanţează Spitalul Judeţean

banicioiu spital1

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu a criticat modul cum Consiului Judetean se implica in finantarea Spitalului Judetean de Urgenta. Acesta a spus ca banii pe care unitatea medicala ii primeste de la aceasta institutie sunt insuficienti comparativ cu nevoile din mediul sanitar.

„Cred ca dincolo de orice ar trebui si o implicare mult mai ampla si mai concreta a Consiliului Judetean. Adica inteleg ca anul acesta, sau anul trecut, sase miliarde de lei vechi nu sunt suficienti pentru necesarul acestui spital care e un spital mare. Ati cumulat aici cinci spitale in unul singur. Va dati seama ca un supliment de tipul acesta nu poate fi suficient”, a declarat Nicolae Banicioiu.

In plus, Banicioiu a spus ca anul acesta va avea grija ca spitalul din Botosani sa primeasca o finantare mai buna, in conditiile in care unitatea este inglodata in datorii.
„Spitalul Judetean in primul rand are nevoie de o finantare mai buna, asta e clar, dar trebuie si o gestiune pe masura si o colaborare foarte buna cu Consiliul Judetean, altfel tot ce s-a dorit a se face prin descentralizare si parerea mea este ca a fost un proiect pe care inteleg ca l-a dorit toata lumea, altfel e pacat de ce s-a realizat pana acum. Credeti ca banii de la CJ nu sunt de la bugetul de stat? Vorbim de acelasi stat care se cheama Romania si de locuitorii si pacientii aceluiasi judet si noi si domnul director si CJ cred ca avem aceleasi interese”, a precizat Nicolae Banicioiu.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

139 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMA ORA