1.8 C
Botoșani
joi, 2 februarie 2023

Ministrul Sănătății: „Opinia mea este că vom avea o vară în condiții de normalitate”

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a declarat marți, într-o conferință de presă, că în opinia sa românii se vor bucura de un sezon estival fără restricții, însă lucrul acesta rămâne să fie confirmat de realitate.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat propunerile de relaxare a restricțiilor din pandemie. Se renunță la certificatul verde la intrarea în centre comerciale, pensiuni și restaurante și la obligativitatea purtării măștii de protecție la exterior.

„Opinia mea este că vom avea o vară în condiții de normalitate și cu restricții extrem de puține, dar acest lucru trebuie luat cu rezervă pentru că atunci când discuți de o boală transmisibilă (…) nu poți să faci decât presupuneri. Presupunerea în acest moment este un sezon estival fără restricții, dar lucrul acesta rămâne să fie confirmat de realitate”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că s-a atins deja parametrul privind 50%din paturile de la terapie intensiv libere, astfel că Ministerul a propus Guvernului României o serie de măsuri de relaxare în perioada imediat următoare. Printre măsuri se află eliminarea certificatului verde la intrarea în marile magazine, creşterea limitei, de la 30% la 50% a capacităţii maxime a spaţiului, fără restricţii de interval orar, pentru competiţii sportive, activităţile din cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole, concerte în aer liber, conferinţe, workshop-uri, săli de sport şi piscine, evenimente private cu maximum 200 de persoane iar masca nu mai e obligatorie în aer liber.

Sursa: RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA