9.9 C
Botoșani
marți, 23 aprilie 2024

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Vom încerca să plătim munca suplimentară a medicilor de familie”

Alexandru Rafila face o analiză a situaţiei sanitare din România şi spune că va căuta o soluţie pentru a plăti medicii de familie care lucrează cu mult peste norma de patru cazuri pe oră.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit, la Antena 3 CNN, despre vârful sezonului gripal și despre măsurile care urmează să fie adoptate, în vederea ameliorării situației sanitare. Referitor la problema medicilor care sunt depășiți de numărul pacienților care îi vizitează în cabinete, Alexandru Rafila a dezvăluit că se gândește la o soluție care să vină în sprijinul celor care depășesc cu mult norma de patru cazuri pe oră.

„Acesta este contractul pe care medicii îl au cu Casa de Asigurări de Sănătate. Au la dispoziție 28 de consultații pe care le pot face zilnic. Sigur că pot să consulte și mai mulți pacienți. Dar este vorba despre consultațiile care sunt decontate de CNAS. O să discutăm și vom stabili dacă, în această perioadă, se poate face o excepție de la acest contract. Se consideră că o consultație durează minim 15 minute și, în aceste condiții, nu poți să faci mai mult de patru pe oră. Sunt și situații în care medicii de familie pot să realizeze servicii de telemedicină, să monitorizeze pacienții sau să dea sfaturi de la distanță”, declarat Alexandru Rafila, în exclusivitate, la Antena 3 CNN.

Ministrul Sănătății a mai declarat că va analiza numărul solicitărilor primite de medicii de familie și va adopta o măsură pentru decontarea consultațiilor suplimentare.

Sursa: Antena3

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMA ORA