16.6 C
Botoșani
miercuri, 28 septembrie 2022

Ministrul Sănătății a anunțat înființarea unei noi agenții în domeniul Sănătății

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că în câteva zile se va înființa oficial Agenția Națională de Dezvoltare a Infrastructurii din Sănătate. Ministrul a afirmat că problema va fi să găsească specialiști, în condițiile în care nu știe cât de atragătoare sunt salariile.

„Există un proiect de OUG. Încercăm în această săptămână să înființăm  agenția. Avem majoritatea avizelor de la celelalte ministere. În momentul în care se va înființa trebuie să numim un președinte, un vicepreședinte.

Lucrul cel mai provocator nu este înființarea scriptică, ci să să găsim oameni specializați care să dorească să lucreze în această agenție, care nu știu neapărat dacă va fi foarte stimulativă din punctul de vedere al salarizării, dar încercăm și pentru acest lucru să găsim soluții să atragem persoane cât mai competente”, a afirmat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății a precizat că va urma scoaterea posturilor la concurs și găsirea unui sediu.

Pe 23 mai, Guvernul a anunțat o serie de ”măsuri de consolidare fiscală”, printre care și diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10% și suspendarea angajărilor la stat. Pentru că termenul anunțat a fost 1 iulie, mai multe ministere au anunțat imediat angajări masive, iar marți a trecut prin Parlament și proiectul de majorare a salariilor din ministere.

Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here


ULTIMA ORA