0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Ministrul Muncii, Marius Budăi, despre creșterea vârstei de pensionare la polițiști

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a făcut declarații, vineri, la Antena 3, despre polițiști și vârsta lor de pensionare, în contextul în care mai multe sindicate au transmis public faptul că o eventuală creștere a vârstei de pensionare va afecta profund sistemul de apărare al României.

„Nu există niciun proiect de act normativ, nu s-a convenit nimic cu Banca Mondială”, a transmis Marius Budăi.

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, cu 11.500 membri, a declarat pentru G4Media că intenția de a crește vârsta de pensionare de la 60 de ani la 65 ani va determina o situație fără precedent, cu efecte negative în sistemul de apărare din cauză că societatea se va confrunta cu o avalanșă de demisii și cereri de pensionare. Și sindicatul polițiștilor „Diamantul” a atacat dur coaliția de guvernare din cauza creșterii vârstei de pensionare.

„Nu există niciun proiect de act normativ. Există discuții cu Banca Mondială, dar nu este un proiect de act normativ. Nu s-a convenit nimic cu Banca Mondială. Banca Mondială nu impune nimic Guvernului și ministrului Muncii. Aceasta este poziția oficială a ministrului Muncii”, a declarat vineri Marius Budăi.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA