Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că se schimbă formula de calcul a pensiilor

0
586

Toate pensiile vor fi recalculate pentru a fi eliminate toate inechitățile existente în sistemul de pensii.

Marius Budăi spune că noua formulă de calcul va fi aplicată gradual și că anticipează că va avea un impact major asupra sistemului de pensii din România.

„Noi de-a lungul timpului am avut în legea 127, trei acte normative de bază, toate care au prevăzut pensii, că au fost trei a fost bine, dar au intervenit multiple și au făcut să crească inechitățile. Unele din ele vin din intervenția de la aceste acte, al doilea lucru ieșirea în date diferite la pensie în urma acelor intervenții a adus o altă inechitate în ceea ce privește stagiile de cotizare între femei si bărbați”, a spus ministrul Municii, la România TV.

Marius Budăi susține că formula de calcul a pensiilor este una bună, dar au fost descoperite niște nereguli care trebuie îndreptate astfel încăt să se aplice regula egalității dintre contributivitate și pensie.

„Formula este una bună, dar avem niște lucruri de îndreptat. Am descoperit câteva aspecte și le vom îndrepta, nu pot să pun mana și să spun că e mare, toate aduc frustrare, pentru că regula de contributivitate spune așa, la contribuții egale, pensii egale”, a transmis Marius Budăi.

De asemenea, ministrul a spus că atunci când s-a făcut transferul contribuției de la angajator la angajat, a fost majorat brutul astfel încât a fost eliminată o altă inechitate care afectează pensia.

Citește mai mult pe RTV.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here