4.5 C
Botoșani
joi, 8 decembrie 2022

Ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat că salariile parlamentarilor nu vor fi majorate

Marius Budăi, ministrul Muncii, a adus clarificări privind votul din Senat legat de creșterea salariilor parlamentarilor.

În Plenul Senatului a fost adoptat miercuri un proiect legislativ prin care demnitarii şi aleşii locali urmează să primească indemnizaţii mărite. Inițiativa a trecut cu 92 de voturi pentru, 22 împotrivă și patru abţineri.

Budăi a declarat că nici în următorii 20 de ani salarile parlamentarilor nu vor fi majorate. Întrebat despre demersul respectiv, social-democratul a făcut câteva clarificări.

„Nu au crescut veniturile demnitarilor. Să punem adevărul acolo unde este. A fost o discuție pe un amendament, pe care eu personal nu l-am văzut, la Senat. Am văzut poziția fermă a lui Marcel Ciolacu. Deci la momentul actual când vorbim, demnitarii nu au salariile crescute. Şi nu le vor avea.

Oameni au fost informați eronat voit de alți politicieni. Nu vor avea salariile majorate. Ăsta este adevărul acum. Adevărul este unul simplu: astăzi nu avem majorate salariile şi nu le vom avea nici în viitorul apropiat.

În actuala sesiune parlamentară, care înseamnă până la 31 decembrie, salariile demnitarilor nu se vor majora. Şi dacă încălzește pe cineva nici pe următorii 20 de ani”, a spus Marius Budăi în cadrul emisiunii „Subiectiv”.

Citește mai mult pe RTV.net

 

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA