17.4 C
Botoșani
marți, 21 martie 2023

Ministrul Muncii, anunț pentru pensionarii cu venituri mici. Când intră ajutorul de 700 de lei

Ministrul Muncii Marius Budăi a intervenit telefonic luni, la România TV, pentru a explica din ce dată vor primi ajutorul de 700 de lei românii care beneficiază de acesta.

Marius Budăi a transmis la România TV, veşti bune pentru românii care vor beneficia de ajutorul de 700 de lei acordat de guvern, acesta declarând că sumele vor ajunge la populaţie după calendarul normal al pensiilor. Astfel, spune ministrul, un român care încasa pensia pe 4 iulie, de exemplu, la aceeaşi dată va primi, odată cu pensia, şi cei 700 de lei.

„Luam cu modestie aceste masuri. Ne-am fi dorit ca sumele sa fie mai mari, dar trebuie un echilibru. Incepand cu data de 1 iulie cupoanele vor fi gata. Pentru cei care incaseaza sumele pe card vor primi suma de 700 de lei pe card, care se va reflecta şi pe talonul de pensie, iar pentru cei care primesc prin factor postal vor primi dupa calendarul incasarii pensiei. Daca pe 4 iulie incasa pensia, pe 4 sau 5 primeste pensia plus suma de 700 de lei.

O sa explic de cate ori am ocazia. Acum acel sprijin de 50 de euro este acordat in 4 transe, iunie, august, octombrie si noiembrie. In iunie am avut patru etape pana la livrare, dar din august nu vor mai fi aceste probleme. Daca nu va primi cineva cardul pana la sfarsitul lunii iunie, ci pe 5 iulie sa zicem, nu se pierde suma aferenta lunii iunie, ci ii intra pe card atunci.

Daca vor fi dificultati in implementare vom interveni imediat, ca acest sprijin sa ajunga la cei care au neaparata nevoie”, a spus Marius Budăi.

Sursa: RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA