20.6 C
Botoșani
luni, 15 aprilie 2024

Ministrul Mediului, Tanczos Barna: „Nu a existat o criză a lemnului de foc”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, afirmă că nu există şi nici nu a existat o criză a lemnelor de foc după ce Guvernul a decis plafonarea preţului pentru cei care folosesc lemnul drept combustibil pentru încălzire, anunță News.ro.

Ministrul precizează că „se găsesc lemne de foc pe piaţă” şi că în ultimele trei luni în România s-a vândut mai mult lemn decât în perioada similară a anului 2021.

„Nu a existat o criză. Acele ştiri care vorbeau despre lemnul de foc tăiat, spart, ambalat frumos, etichetat la marile lanţuri de magazine, nu era o criză. Era o lipsă la acele magazine, dar acele vânzări reprezintă sub 0,1% din totalul pieţei de lemn de foc. SUMAL 2 ne oferă o imagine reală asupra modului în care s-a cumpărat şi s-a vândut lemnul de foc în octombrie, noiembrie, decembrie 2022 şi în lunile acestea, în perioada în care toată lumea vorbea despre o criză a lemnului de foc, s-a vândut mai mult lemn de foc în România decât în 2021. Deci această criză nu a existat, preţul este, într-adevăr, plafonat printr-o Ordonanţă de Urgenţă, probabil că Parlamentul, în februarie, va lua decizie cu privire la modificarea sau completarea acestei Ordonanţe de Urgenţă, dar se găsesc lemne de foc pe piaţă”, a afirmat, luni seară, Tanczos Barna, la TVR Info.

El a precizat că proprietarii privaţi, dar şi Regia Naţională a Pădurilor au pus pe piaţă mai mult lemn decât cu un an înainte. Tanczos a spuse că o cerere mare înregistrată la nivel european a dus la o ”presiune” şi în ceea ce priveşte piaţa românească, însă nu a fost vorba despre o criză privind aprovizionarea cu lemne.

Ministrul Mediului a menţionat că după luna martie nu va mai fi cazul pentru menţinerea plafonării preţului pentru lemnul de foc.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA