12.4 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

Ministrul Mediului: „26 milioane de euro pentru construirea instalațiilor de reciclare a deşeurilor au fost aprobate de Guvern”

Guvernul a aprobat, miercuri, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, ”Schema de ajutor de minimis – Sprijin în vederea implementării proiectelor privind construirea instalaţiilor de reciclare a deşeurilor”, sub formă de fonduri nerambursabile din veniturile Fondului pentru mediu, bugetul schemei de ajutor de minimis fiind de 26 milioane de euro.

„În şedinţa de Guvern de astăzi, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, a fost aprobată „Schema de ajutor de minimis – Sprijin în vederea implementării proiectelor privind construirea instalaţiilor de reciclare a deşeurilor”, sub formă de fonduri nerambursabile din veniturile Fondului pentru mediu. Bugetul schemei de ajutor de minimis este de 26 milioane de euro”, anunţă ministerul Mediului.

Potrivit instituţiei, „obiectivul acestei scheme este de a sprijini operatorii economici în vederea realizării de lucrări pregătitoare necesare investiţiilor finanţate în baza Schemei de ajutor de stat regional pentru investiţii cu scopul reducerii efectelor negative ale deşeurilor asupra mediului şi reducerea consumului de resurse primare, aprobată prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr.2269/2022”.

„În cadrul acestui instrument de finanţare nu a fost prevăzută posibilitatea finanţării lucrărilor pregătitoare, acestea fiind reprezentate de plata arhitecţilor, inginerilor şi consultanţilor, taxelor legale, a studiilor de fezabilitate/documentaţiilor de avizare a lucrărilor de intervenţii, a proiectului tehnic, pentru pregătirea şi/sau implementarea proiectului. Prin HG aprobată astăzi, acest tip de investiţii devine eligibil”, precizează comunicatul.

Citește mai mult pe News.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA