23.3 C
Botoșani
sâmbătă, 2 iulie 2022

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunță toleranță zero pentru violența domestică

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă toleranţă zero pentru violenţa domestică, precizând că nu există nicio explicaţie pentru fapta agresorilor.

Ea afirmă că, în primele trei luni ale anului, au fost emise peste 2.400 de ordine de protecţie provizorii şi mai mult de 4.100 de ordine de protecţie şi anunţă că sunt pregătiţi primii 200 de poliţişti care interacţionează cu victimele şi agresorii în cazurile de violenţă domestică, relatează News.ro.

„Avem toleranţă zero pentru violenţa domestică şi nu există nicio explicaţie pentru fapta agresorilor. În primele trei luni ale anului, au fost emise peste 2.400 de ordine de protecţie provizorii şi mai mult de 4.100 de ordine de protecţie. Asta înseamnă tot atâţia agresori ţinuţi departe de victime! Violenţa este arma celor slabi, spunea Mahatma Gandhi”, a scris Firea pe Facebook.

Ea afirmă că Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, prin Agenţia Naţională pentru Egalitatea de Şanse între Femei şi Bărbaţi împreună cu partenerii ANAIS şi GRADO, în colaborare cu Inspectoratul General al Poliţiei Române a început pregătirea primei serii de 200 de poliţişti care interacţionează cu victimele şi agresorii în cazurile de violenţă domestică.

„Vor urma aceste programe de instruire 898 de poliţisti organizaţi în 41 de grupe”, mai spune ministrul Familiei.

Citește mai mult pe G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA