19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Ministrul Familiei, Gabriela Firea: „69 de femei au murit în urma bătăilor crunte”

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, a arătat că ”bătaia nu este ruptă din Rai” şi că, din păcate, cazurile de violenţă nu pot fi sancţionate aşa cum ar trebui. Firea a precizat că numai anul trecut 69 de femei au murit în urma bătăilor crunte, iar anul acesta au fost 20 de astfel de cazuri, relatează news.ro.

Ministerul Familiei, împreună cu Ministerul de Interne lucrează la un proiect de introducere a brăţărilor electronice pentru agresori.

„Din păcate, trebuie să spun şi este o amărăciune a mea în România, foarte puţine persoane conştientizează faptul că bătaia nu este ruptă din Rai, nici în ceea ce priveşte relaţia de cuplu şi nici în ceea ce priveşte relaţia părinte-copil încă şi trebuie să fim oneşti şi să recunoaştem, sunt foarte multe persoane, incredibil de multe persoane care consideră că bătaia, deci violenţa sau abuzul emoţional un alt  tip de agresiune,  nu sunt, deci nu pot fi sancţionate de către lege şi nu pot fi sancţionate de către autorităţi şi nu pot fi sancţionate de către societate.

Este foarte mare, o foarte mare eroare şi de aceea de câte ori am ocazia încerc să conştientizez prin posibilităţile pe care le am şi prin colegii mei, bineînţeles, să le transmitem copiilor, tinerilor, adulţilor din întreaga ţară să sesizeze atunci când află că o femeie, mai puţine cazuri sunt de bărbaţi, dar sunt datoare să subliniez şi dacă un caz există, trebuie să fie amintit ,femeile care sunt victime ale violenţei domestice, care pot să nu mai existe din această cauză”, a declarat Firea la Antena3, citată de news.ro

Ministrul Familiei a arătat că numai anul trecut, 69 de femei au murit, după ce au fost bătute.

„Anul trecut au murit 69 de femei în România, în urma bătăilor crunte. Anul acesta au murit aproape 20 câte decese vrem să se întâmple în România din cauza violenţelor domestice? ”, a precizat Firea.

Gabriela Firea a anunţat că se lucrează la un proiect de introducere a brăţărilor electronice pentru agresori.

Sursa: G4Media.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA