17.7 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Ministrul Educației vrea să încurajeze OBEZITATEA. Andronescu propune eliminarea orelor de SPORT la clasele mici

Disperați să reducă din cheltuieli, miniștrii din Guvernul Dăncilă au început să ia decizii aberante fără să se gândească la impactul negativ. Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, vrea să elimine cele două de Educație Fizică de la clasa pregătitoare, clasa I și o oră de la clasa a II-a.

Potrivit www.edupedu.ro, elevii vor sta același număr de ore la școală ca în momentul de față și asta deoarece Educația Fizică va fi înlocuită cu materia Joc și mișcare care va fi predată de către învățător. “Financiar, sunt niște ore pe care nu le mai plătești. Ele trec la Joc și mișcare, adică vor fi predate de învățător; nici cu aceste ore, norma învățătorului nu depășește 18 ore, deci pe ei nu îi plătești în plus, dar scapi de o plată, și anume plata profesorilor de Sport din primar“, au explicat pentru Edupedu.ro specialiști apropiați de Ministerul Educației.

Iulian Cristache, președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, a confirmat pentru Edupedu.ro planurile ministrului Ecaterina Andronescu de a elimina orele de Educație fizică predate de profesori de specialitate la clasa pregătitoare, clasa I și clasa a II-a, pentru a le înlocui cu același număr de ore din disciplina Joc și mișcare.

Am primit propunerea de modificare a planului-cadru în învățământul primar în cursul zilei de luni, pentru a fi discutată în Comisia de dialog social care se va desfășura joi la Ministerul Educației. Nu am fost consultați, înainte de trimiterea documentelor”, a declarat pentru Edupedu.ro liderul Federației de Părinți.

Iulian Cristache a precizat, pentru Edupedu.ro, că părinții au “o serie de întrebări: cine va preda această disciplină? Învățătorul va intra de acum înainte la această disciplină, este el mai calificat decât profesorul de sport? Mă interesează ca ora de sport să fie oră de sport și avem nevoie de bază materială adecvată, de săli de sport și de dotările necesare, pornind de la saltele, mingi, șamd”.

Citește mai mult pe Edupedu.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA