Ministrul Educaţiei: „Este o mare problemă faptul că mulţi profesori sunt infectaţi”

0
874

Ministrul Educaţiei a declarat că foarte multe şcoli se închid deoarece sunt mulţi profesori infectaţi cu coronavirus. Sorin Cîmpeanu se aşteaptă ca săptămâna viitoare mai multe clase să fie închise.

Sorin Cîmpeanu a declarat, joi seară, că multe şcoli au fost nevoite să intre în sistem online din cauza numărului mare de profesori infectaţi cu COVID-19.

“Este o mare problemă faptul că mulți profesori sunt infectați sau în izolare. Sunt școli care chiar dacă nu au număr de cazuri pozitive declarate într-o clasă, (n.red. 3 într-o săptămână), din lipsa de profesori care să poată veni să predea fizic la școală, au fost nevoite să intre online.

Însă la nivelul țării erau 3376 clase cu activitatea fizica suspendată, adică puțin peste 2 % din numărul total de clase, și așteptăm raportările de mâine. Va fi mai mult pentru că suntem pe trend crescător. Că va fi 3 sau 4 % vom vedea, dar important este că restul de 96 sau 97 la sută vor funcționa normal.

Din discuțiile pe care le-am avut cu specialiști, acesta va fi normalul următoarelor săptămâni, nu luni. Sunt optimist cu privire la depășirea acestei crize sanitare”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24.

Citește mai mult pe RTV.NET

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here