2.2 C
Botoșani
marți, 28 noiembrie 2023

Ministrul Digitalizării: “Am interzis copiile după acte emise de statul român, la toate instituțiile publice. Cine nu respectă legea va fi cercetat disciplinar”

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării a anunțat că la jumătatea acestui an va intra în vigoare o lege care va interzice funcționarilor din instituțiile publice să mai solicite copiile actelor emise de instituțiile statului român.

Prezent la Botoșani, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, a recomandat cetățenilor să se adreseze șefilor de instituții în cazul în care se vor solicita astfel de documente. Cei care nu vor respecta, vor fi cercetați disciplinar dar legea nu prevede și sancțiuni.

Sebastian Burduja, ministrul Digitalizarii

“Există o lege în țara asta, am inițiat-o când eram deputat. A fost susținută de PNL și ținem foarte mult la ea. A fost promulgată între timp legea nouă și practic am interzis copiile după acte emise de statul român, la toate instituțiile publice de nivel central, județean, local, cu începere de la 1 iunie. Am interzis dosarul cu șină, am interzis xerox-urile din incinta instituțiilor publice. Cine nu respectă legea va fi cercetat disciplinar. Ea nu include sancțiuni pecuniare explicite dar orice lege trebuie respectată.

Cei care vor cere copii, fac un abuz și sunt pasibili de cercetare disciplinară. Cetățeanul să se adreseze șefului instituției. De asemenea, îi rog pe români să ne scrie și ne vom ocupa personal de toate aceste spețe”, a spus Sebastian Burduja.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMA ORA