13.9 C
Botoșani
vineri, 24 mai 2024

Ministrul de Finanţe: Impozitarea bacşişului, eliminată definitiv. Se întâmplă de la 1 iunie

bani foto shutterstock

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat că impozitarea bacşişului va fi eliminată definitiv de la 1 iunie. Astfel, Ordonanţa care reglementează taxarea bacşişului a fost sesizată cu o excepţie de neconstituţionalitate.

Ordonanţa prevede ca în cazul unui control al ANAF, o firmă poate plăti de zece ori amenda aplicată pentru a nu i se suspenda activitatea, dar suma nu se restituie în cazul în care o instanţă de judecată anulează procesul verbal de constatare a contravenţiei.

LEGEA BACŞIŞULUI a intrat în vigoare pe 8 mai

Pe lângă bacşişurile trecute pe nota de plată, angajaţii trebuie să îşi noteze într-un registru special şi banii cu care vin de acasă.

„Primul lucru pe care îl face fiecare angajat începând cu data de ieri, în momentul în care intră pe uşă la servici îşi decalară banii într un registru special, emis de cei de la ANAF. La intrarea în program, are obligaţia să îşi treacă banii. În cazul în care face cheltuieli din banii aferenţi îşi păstrează bonul fiscal, un suc, un covrig, orice şi a achiziţionat. În cazul în care se găsesc mai mulţi bani la un eventual control, în buzunarul respectiv, suportă direct consecinşele legii, adică o amendă sau ce au hotărât organele competente.”, a spus Marin Dragomir manager restaurant.

Sursa: REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA