3.7 C
Botoșani
marți, 29 noiembrie 2022

Ministrul Agriculturii vine să verifice dacă se irigă în zona Ripiceni – Manoleasa după care se va întâlni cu fermierii la târgul de la Popăuți

Petre Daea, ministrul Agriculturii, va fi prezent duminică în județul Botoșani. Acesta merge să vadă ce se întâmplă cu sistemul de irigații din zona Stânca – Ripiceni – Manoleasa după care va fi prezent la târgul de la Stațiunea de Cercetare Popăuți.
Senatorul Lucian Trufin, secretarul comisiei de Agricultură, spune că Petre Daea este interesat să vadă ce se întâmplă cu sistemul de irigații de pe malul Prutului. Ministrul Agriculturii a fost anul trecut de patru ori în județul Botoșani și s-a implicat direct în ceea ce privește repunerea în funcțiune a acestui sistem de irigații.

„Confirm vizita domnului ministru Petre Daea, un ministru performant. Duminică, va fi prezent în județul Botoșani. Prima activitate de lucru se va desfășura la Stânca, la amenajarea de irigații Ripiceni-Stânca, la ora 9.30. Deja au început lucrările la această stație de pompare. Următoarea vizită va fi la amenajarea Manoleasa. Anul trecut, domnul ministru a fost de patru ori în județul Botoșani. Personal s-a preocupat de activitățile de modernizare și reabilitare a stației de la Manoleasa. Astăzi, fermierii din acea zonă, beneficiază de apă gratuită pentru irigarea culturilor. De două săptămâni este apă pe canalele de irigații. Se pot iriga peste 1000 de hectare. La ora 11.00, va fi prezent la căminul cultural Manoleasa. Domnul primar Cristi Aroșculesei a promis de anul trecut că dacă după 20 de ani va fi refăcută acea stație de pompare și amenajare de irigații, îi va oferi titlul de cetățean de onoare domnului ministru. E o recunoaștere. Ulterior, domnul ministru va fi prezent la târgul de la Popăuți. Un târg organizat de asociațiile de profil și aici trebuie să-i felicit pe președinți. Fac un apel la fermierii botoșăneni să fie prezenți mâine și duminică la acest târg”, a spus senatorul Lucian Trufin.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA