-2 C
Botoșani
vineri, 3 februarie 2023

Ministrul Agriculturii: „Suntem pregătiţi cu stocuri. Noi ne producem necesarul în ţară şi nu trebuie să ne panicăm”

Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii, a declarat, sâmbătă, în direct la România TV, că vestea despre o posibilă criză a uleiului în Europa nu ar trebui să îi îngrijoreze pe români deoarece ţara noastră dispune de suficiente stocuri floarea soarelui, materia primă necesară pentru a produce uleiul.

„Le spun să stea liniştiţi şi să nu intre în panică aşa cum s-a întâmplat la combustibil. Am văzut zilele trecute cozi interminabile la staţiile peco să-şi alimenteze în tot felul de recipienţi stocuri de motorină.

La ulei avem toate stocurile necesare în ţară. Am spus-o în nenumărate rânduri.

Avem analize zilnice pe care le facem la Ministerul Agriculturii. Lumea nu trebuie să se panicheze pentru că dacă se duce o mare masă de oameni într-un magazin şi cumpără toate stocurile, evident că apar anumite probleme în aprovizionare. Asta nu înseamnă că nu sunt stocuri în depozitele de ulei, la retaileri sau la producători.

Avem şi stocuri de floarea soarelui necesare pentru a aproviziona populaţia. Să nu se lase influenţaţi de ştiri false şi de mesaje panicarde promovate pe reţelele de socializare.

Nu este cazul! În aceste momente avem nevoie de raţiune, să ştim că suntem asiguraţi cu alimente şi cu aprovizionarea cu alimente, să nu reacţioneze emoţional la tot felul de mesaje care nu sunt din surse credibile, din partea Ministerului Agriculturii sau a retailer-ilor, a celor care comercializează produse alimentare”, a declarat Adrian Chesnoiu, în direct la România TV.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA