17.2 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Ministrul Agriculturii: „Plafonarea preţului alimentelor nu se face la producător”

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, este de părere că plafonarea preţurilor alimentelor rămâne o soluţie pe care ministerul său o ia în calcul. Acesta a subliniat însă că nu vrea, ca printr-o astfel de măsură, să afecteze producătorii.

Ministrul Agriculturii insistă cu plafonarea preţurilor la alimente. „Plafonarea preţului alimentelor nu se face la producător. Producătorii au menţinut stabil preţul alimentelor. Dacă va veni un moment în care trebuie să intervenim şi preţurile o iau razna cu adevărat, atunci evident trebuie să intervii între preţul de la producător şi preţul de la raft”, a spus ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, la Profit News TV. Chesnoiu a susţinut că preţurile sunt umflate de cei care intervin pe lanţ după producător.

„Eu am o analiză la Ministerul Agriculturii care îmi arată că între preţul cu care pleacă de la poarta fermei un produs şi preţul de la raft există diferenţe între 30 şi 60%. La o pâine care pleacă cu 1,1 – 1,3 lei de la fabrică şi ajunge la 2,1 – 2,2 lei pe raft, e mult sau e puţin?”, a afirmat ministrul Agriculturii.

Citește mai mult pe RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA