12.4 C
Botoșani
vineri, 24 martie 2023

Ministerul Mediului pregătește noi amenzi pentru persoanele juridice

Se pregătesc noi amenzi pentru 2023, susține Ministerul Mediului. Ministrul Tanczos Barna, a anunțat cine este vizat de sancțiuni. 

Din data de 30 noiembrie 2023, marile lanțuri de magazine nu vor mai putea comercializa băuturi răcoritoare acidulate și neacidulate, apă minerală sau plată, respectiv băuturi alcoolice care nu poartă sigla SGR. De asemenea, fiecare comerciant va fi obligat de lege să constituie un punct de preluare a ambalajelor returnate.

Fiecare agent economic care vinde băuturi alcoolice ambalate în ambalaje SGR are obligaţia constituirii unui punct de preluare. Magazinul mic, magazinul mijlociu, magazinul mare, retailer-ul de tip supermarket au obligaţia constituirii şi administrării unui punct de preluare.

Magazinele mici probabil o să facă preluare manuală, magazinele mari o să aibă puncte de preluare automată, pe bază de RVM-uri, aceste automate în care se aruncă ambalajele. Începând cu data de 30 noiembrie, ambalajele vor fi identificate cu sigla SGR ca fiind ambalaje care fac parte din sistemul SGR. Începând cu data respectivă, nu se mai pot pune pe piaţă produse ambalate în alt tip de ambalaj, adică în ambalaj fără sigla SGR”, a explicat ministrul Mediului.

Sursa: RTV.net

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA