20.5 C
Botoșani
marți, 21 mai 2024

Ministerul Dezvoltării va aloca fonduri pentru continuarea lucrărilor la şcoli. În judeţul Botoşani sunt peste 40 de şcoli nefinalizate

 

News În acest an, Ministerul Dezvoltării va demara un program de finalizare a investiţiilor demarate în unităţile de învăţământ. La ora actuală, în judeţul Botoşani sunt peste 40 de unităţi de învăţământ unde s-au început lucrările dar nu au ai fost finalizate.

Senatorul PSD Doina Federovici susţine că totul depinde de primari. Aceştia au posibilitatea de a depune proiecte şi de a accesa fonduri pentru a putea finaliza investiţiile începute în anii trecuţi.

„Avem deschise peste 40 de şantiere pe raza judeţului. Anul trecut, Ministerul Învăţământului nu a beneficiat de niciun leu pe partea de investiţii. Toată această parte de investiţii a fost preluată de Ministerul Dezvoltării. Continuarea acestor lucrări va fi făcut prin Programul Operaţional Regional. Am transmis tuturor primarilor că în următoarele două-trei săptămâni se pot depune proiecte. I-am rugat pe domnii primari să studieze cu mare atenţie ghidurile, să depună proiecte şi să putem închide aceste investiţii. O parte dintre aceste lucrări nu se încadrează pe cerinţele ghidului dar vom găsi alte soluţii”, a spus senatorul Doina Federovici.

Tot în acest an, se vor moderniza alte trei unităţi de învăţămât cu fonduri de la Banca Mondială. Este vorba de localităţile Dobârceni, Albeşti şi Mihălăşeni.

„Mai avem în derulare investiţiile prin Banca Mondială. Am fost la minister, am discutat cu cei responsabili. Anul trecut s-a semnat din nou memorandumul cu Banca Mondială. Anul trecut am reuşit să construim patru grădiniţe cu două grupe pe raza judeţului. Două au fost inaugurate şi este vorba de Albeşti şi Dîngeni. Într-un interval foarte scurt de timp se vor finaliza şi grădiniţele de la Hudeşti şi Cândeşti. Cu privire la obiectivele de la Dobârceni, Albeşti şi Mihălăşeni, în momentul de faţă avem sursa de finanţare şi în acest an cele tei lucrări vor fi închise. La Albeşti sunt 1000 de copii care aşteaptă ca acea şcoală să fie finalizată”, a mai spus Doina Federovici.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMA ORA