23.6 C
Botoșani
duminică, 28 mai 2023

Ministerul Agriculturii propune o schemă de ajutor de minimis de 6 milioane de uro pentru susținerea producției de usturoi

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a făcut public proiectul de hotărâre pentru aprobarea schemei „Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi”, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control al acesteia, în anul 2023. Schema de ajutor de minimis ar urma să se aplice pe întreg teritoriul României în anul 2023 pentru susţinerea producţiei de usturoi. Impactul bugetar este de 29.700.000 lei, echivalentul a maxim 6.001.200 de euro.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale anunţă că a fost postat în secţiunea Transparenţă Decizională de pe site-ul instituţiei proiectul de hotărâre pentru aprobarea schemei “Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de susţinere a producţiei de usturoi”, precum şi pentru stabilirea unor măsuri de verificare şi control al acesteia, în anul 2023. Proiectul de act normativ stabileşte o schemă de ajutor de minimis pentru susţinerea producţiei de usturoi, potrivit Regulamentului (UE) nr. 1408/2013, care va fi implementată de către direcţiile pentru agricultură judeţene şi oficiile fitosanitare judeţene.

Schema ajutorului de minimis pentru susţinerea producţiei de usturoi s-a derulat şi în perioada 2019-2022. Continuarea acordării ajutorului va contribui la asigurarea necesarului de usturoi de calitate pentru consum şi la realizarea unei producţii cantitative şi calitative de usturoi, având rolul de a eficientiza activitatea exploataţiilor prin capitalizarea acestora.

„Suntem mereu alături de fermieri, găsim soluţii pentru a le oferi la timp tot sprijinul necesar, astfel încât aceştia să aibă predictibilitate şi stabilitate în activitatea lor. Prelungirea acordării acestui ajutor va contribui la menţinerea şi sporirea interesului producătorilor agricoli şi în anul 2023 pentru cultura usturoiului, în zonele cu tradiţie pentru această cultură, precum şi la echilibrarea balanţei comerciale prin reducerea importurilor, prin creşterea producţiei şi a consumului de produse româneşti, răspunzând astfel dorinţei consumatorului de a avea acces la produse proaspete locale”, a declarat ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Citește mai mult pe News.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name hereULTIMA ORA