3.5 C
Botoșani
miercuri, 21 februarie 2024

Militarii, jandarmii şi poliţiştii vor fi plătiţi pentru orele muncite în weekenduri sau în zilele de sărbătoare

politisti rutiera9iunie

Guvernul a aprobat miercuri Ordonanţa de Urgenţă prin care militarii, poliţiştii şi ceilalţi angajaţi din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vor putea fi plătiţi pentru munca prestată în zilele de weekend şi de sărbători. Astfel, pentru acele zile oamenii legii vor primi 75% din salariul de bază.


Măsura a fost adoptată la propunerea viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea. Potrivit Ordonanţei, militarii, poliţiştii şi ceilalţi angajaţi din instituţiile de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională vor putea fi plătiţi, de la 1 iulie 2014, „pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal şi de sărbătorile legale, cu 75% din salariul de bază, proporţional cu timpul efectiv lucrat în zilele respective, în cazul neacordării de timp liber corespunzător”.

Până în prezent, legea prevedea recuperarea muncii prestate în zilele nelucrătoare şi sărbătorile legale doar prin timp liber, însă din cauza numărului mic al angajaţilor acestor instituţii raportat la numărul misiunilor, acordarea de timp liber în aceste condiţii putea afecta funcţionarea normală a sistemului de apărare, ordine publică şi securitate naţională, susţin oficialii de la Guvern.

Citeste mai mult pe Adevărul.ro

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA