20.1 C
Botoșani
joi, 25 iulie 2024

Miliarde aruncate pe fereastră. Centrele de permanenţă din judeţul Botoşani sunt ineficiente

spital salon

Centrele de permanenta din mediul rural sunt pur si simplu ignorate de pacienti. Dar culmea, si de proprii medici si asistenti. Cand au o problema de sanatate, oamenii de la sate si din comune suna direct la Ambulanta. Ei fac acest lucru fie pentru ca, ori nu stiu ce rol are un astfel de centru, fie deplin constienti de faptul ca medicul oricum trage chiulul de la munca sau pune mana pe telefon si suna la salvare.

Pana cand lucrurile vor reveni la normal, Unitatea de Primire a Urgentelor ramane aglomerata de sutele de bolnavi care vin din mediul rural. Au fost si zile in care in numai doua ore, peste 200 de pacienti au ajuns in camera de garda.
„Toate cazurile care ajung in unitatea noastra sunt tratate de colegi si directionate, in functie de afectiuni si gravitatea acestora catre alte sectii ale spitalului. Noi nu putem decat sa le acordam asistenta medicala celor care ajung in Unitatea de Primire Urgente, desi multe dintre cazuri nu sunt urgente”, a spus Petre Radauceanu, medic sef UPU.


Reprezentantii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate cheltuie aproape 2 miliarde lei vechi cu centrele de permanenta din judet, ignorate de pacienti si chiar de proprii medici.
„Intr-adevar sunt probleme in teritoriu cu centrele de permanenta. Au fost si cazuri in care medicii nu au fost gasiti la program. Noi facem verificari in continuare si vom dispune sanctiuni in functie de neregulile pe care le gasim”, a spus Costel Lupascu, director Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate.
In judetul Botosani exista 14 centre de permanenta.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA