-1.2 C
Botoșani
duminică, 3 decembrie 2023

Mii de oameni, muzică populară, mici, bere, produse tradiţionale şi cadouri pentru Împăratul Ţurcanu la a V-a ediţie a Târgului Agro Zoo de la Popăuţi GALERIE FOTO VIDEO

targ popauti (19)

Timp de două zile, Staţiunea de Cercetare Popăuţi a fost gazda ediţiei a V-a a Târgului Agro-Zoo, eveniment la care se adună cei mai mari fermieri din judeţul Botoşani. Deşi ediţia din acest an a fost mult mai bine organizată decât precedentele, numărul vizitatorilor a fost mai scăzut.


În prima zi, au fost organizate mai multe acţiuni în care fermierii au discutat vis-a-vis de problemele din agricolă, despre măsurile care se vor lua şi despre accesare proiectelor europene. În schimb, vizitatorii au avut posibilitatea să asiste la un spectacol folcloric şi să produsele comercializate la acest târg.

Pentru ziua de astăzi, organizatorii au pregătit un spectacol maraton de folclor în care cap de afiş au fost Sofia Vicoveanca şi Nicoleta Voica. Spectacolul a fost întrerupt în jurul orei 14.00 deoarece pe scena festivalului prefectul Costică Macaleţi, primarul comunei Răchiţi, preşedintele Consiliului Judeţean şi alţi câţiva invitaţi.

Florin Ţurcanu a primit din partea lui Ionică Nechifor, un coş în care se afla o scrisoare de la fermieri, o oaie, o căsuţă din lemn şi statueta unui cioban.

Atât Ţurcanu cât şi Macaleţi au felicitat organizatorii evenimentului şi au promis sprijin pentru agricultura şi judeţul Botoşani. Ba mai mult, Ţurcanu le-a promis oamenilor că el se va lupta pentru eliminarea impozitului agricol.

În prima zi, numărul participanţilor a fost unul sub aşteptările organizatorilor dar în schimb au venit foarte mulţi astăzi. Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi estimeaz că până astă după amiază au venit în jur de 20.000 de vizitatori.

„Estimăm că până acum au venit în jur de 20.000 de vizitatori dar numărul va creşte semnificativ spre seară. Este un public numeros iar asta înseamnă că oamenii îşi doresc ca acest eveniment să continue. Ne ambiţionează ca de la an la an să îl organizăm mai bine. Avem mult mai mulţi producători. Fermierii au înţeles că la un astfel de eveniment îşi pot promova şi valorifica ceea ce fac zi de zi, pe parcursul unui an. Îmi doresc ca tradiţia să se păstreze”, a spus Ionică Nechifor, directorul Staţiunii de Cercetare Popăuţi.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA