0.8 C
Botoșani
miercuri, 29 noiembrie 2023

Mii de oameni în stradă pentru „alegeri libere”. Proteste la Cluj, Timişoara, Bucureşti, Oradea

proteste la cluj, foto Realitatea

Mii de oameni au ieşit în stradă pentru „alegeri libere” la Cluj, la Timişoara, sute la Oradea şi la Bucureşti, în semn de solidaritate cu diaspora. Protestatarii s-au declarat nemulţumiţi de felul în care au fost organizate alegerile în străinătate în turul I de scrutin, au strigat lozinci anti-guvernamentale şi au cerut demisia lui Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe.

În jur de 4-500 de protestatari au plecat din Piaţa Universităţii spre sediul Ministerului Afacerilor Externe, pe Bulevardul Magheru, strigând „Ponta eşti un mincinos!” şi „Ieşiţi l vot, ieşiţi din casă, dacă vă pasă!”.

La sediul MAE, protestatarii au cerut în mod repetat demisia ministrului Titus Corlăţean.

Peste 400 de manifestaţi s-au strâns, sâmbătă seară, în Piaţa Universităţii din Capitală, în semn de solidaritate cu românii din diaspora care nu au putut vota în primul tur al alegerilor prezidenţiale, aceştia scandând „Libertate”, „Ieşiţi la vot” şi mesaje contra lui Victor Ponta, potrivit Mediafax.

Manifestanţii au stat iniţial pe trotuarul din faţa Teatrului Naţional, aceştia fiind supravegheaţi de un cordon de jandarmi format la marginea drumului.

Oamenii care au venit în Piaţa Unviersităţii aveau bannere pe care scria „2012: USL versus Băsescu. 2014: ACL versul Ponta. Nu am învăţat nimic. Toate partidele aceeaşi mizerie. Schimbaţi legile electorale. Vrem altă politică”, „Vrem o ţară ca afară”, „Ieşiţi la vot”, Taxe şi accize fără număr”, „Ponta, te aşteaptă DNA”.

Protestatarii scandează mesaje contra lui Victor Ponta şi „Libertate” şi au cântat „Deşteaptă-te, române”.

Oamenii au spus că au ieşit în stradă pentru a atrage atenţia că în turul al doilea trebuie să meargă mai multă lume la vot, dar şi pentru a-şi exprima nemulţimirea pentru că la votul din 2 noiembrie au fost mulţi români din diaspora care nu putut vota.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA