23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Mii de demisii din Armata Română de când a început războiul din Ucraina

În contextul generat de războiul din Ucraina, tinerii încep să fugă de şcolile militare. Peste 2.000 de persoane şi-au dat demisia din Armata română.

În primele nouă luni ale acestui an, mai mult de 2.000 persoane şi-au dat demisia din Armata română, număr dublu în comparaţie cu anul 2021. Armata română înregistra la începutul anului 73.350 de militari activi şi 50.000 de rezervişti. În plus, numărul tinerilor înscrişi la şcolile militare de maiştri militari şi subofiţeri s-a redus aproape la jumătate în acest an.

„Atractivitatea profesiei militare manifestă o scădere care a dobândit accente critice în perioada recentă, în contextul de securitate extrem de instabil generat de războiul din Ucraina.
Spre exemplificare, numărul tinerilor care s-au înscris la concursurile de admitere la școlile militare de maiștri militari și subofițeri s-a redus aproape la jumătate în anul 2022 față de 2021, respectiv de la aproximativ 5.700 la 2.500, în condițiile în care numărul locurilor scoase la concurs a fost sensibil egal”, se arată într-un document oficial citat de profit.ro.
Sursa: Antena3

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA