20.5 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Mihai Ţurcanu a fost validat în Parlamentului European

mihai turcanu pe

Mihai Ţurcanu a preluat, azi, mandatul de membru al Parlamentului European. Anunţul oficial a fost făcut de preşedintele forului europarlamentar, Martin Schulz, în plenul reunit la Bruxelles.

Secretarul regional al PNL pentru euroregiunea Nord-Est va fi membru al Grupului politic al Popularilor Europeni, al Comisiei europarlamentare pentru Piaţa Internă şi Protecţia Consumatorilor şi al Delegaţiei pentru Relaţiile cu Canada. De asemenea, omul politic botoşănean va activa ca membru supleant în comisiile pentru Industrie şi Energie, respectiv Securitate şi Apărare. Mihai Ţurcanu îl înlocuieşte în Parlamentul European pe Eduard Hellvig, după ce acesta a preluat conducerea SRI.

„Este o onoare şi o responsabilitate să reprezint Botoşaniul şi celelalte judeţe din cadrul regiunii Nord-Est în Parlamentul European. Pornesc la drum cu gândul că avem o şansă imensă de dezvoltare, datorită apartenenţei la Uniunea Europeană, şansă pe care trebuie să începem să o valorificăm la modul concret. Moldova în particular şi ţara noastră în general nu îşi mai pot permite să rateze oportunităţile de reducere a decalajelor de dezvoltare şi de nivel de trai faţă de vechile state membre ale UE”, a declarat Mihai Ţurcanu.

Eurodeputatul liberal a precizat că demersurile sale se vor concentra în special în direcţia promovării intereselor şi resurselor celor şase judeţe din componenţa regiunii Nord-Est. „Avem un potenţial economic şi uman de excepţie, dar zona noastră se numără printre cele mai sărace din UE. Trebuie să facem un efort major pentru a ieşi dintr-o inerţie ce s-a dovedit extrem de păguboasă pentru concetăţenii noştri. De aceea, intenţionez să îmi focalizez atenţia pentru stimularea de proiecte de infrastructură, identificarea de oportunităţi de cooperare între euro-regiuni şi apărarea drepturilor compatrioţilor noştri aflaţi la muncă în străinătate”, a precizat Mihai Ţurcanu.

Europarlamentarul PNL a subliniat că, pe lângă aceste priorităţi, în cadrul comisiilor europarlamentare de specialitate va promova măsuri pentru îmbunătățirea siguranței alimentare şi protecția consumatorilor, pentru relansarea competitivității industriale a UE şi crearea de noi locuri de muncă, în special prin încurajarea întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi pentru o politică de securitate şi energetică mai eficiente în faţa presiunilor geostrategice cu care se confruntă statele europene.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA