23.9 C
Botoșani
marți, 25 iunie 2024

Migranţi reţinuţi cu focuri de arma la frontiera cu R. Moldova

 

News Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut au fost nevoiţi să tragă opt focuri de armă in plan vertical, pentru reţinerea a patru cetăţeni moldoveni, care au încercat să intre ilegal în România.

În data de 15 martie 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, judetul Botosani, pe timpul unei misiuni specifice cu autospeciala ce funcţionează pe principiul termoviziunii au observat, pe direcţia localităţii de frontieră Păltiniş, patru persoane care încercau să intre ilegal în România.

Lucrătorii noştri au procedat la interceptarea persoanelor, dar în momentul în care acestea au observat poliţiştii de frontieră, au încercat să fugă, fapt pentru care au fost somate verbal.

Deoarece persoanele in cauza nu s-au suspus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare, fiind trase opt focuri de armă în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.

În urma acţiunii au fost reţinute cele patru persoane, respectiv cetăţeni moldoveni cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, care au declarat că au încercat să intre ilegal în România, trecând înot râul Prut, cu scopul de a găsi un loc de muncă în ţara noastră.

Cei  patru cetăţeni sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, iar în baza acordului de readmisie, la finalizarea cercetărilor au fost predaţi  autorităţilor de frontieră ale statului vecin.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

681 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMA ORA