22.4 C
Botoșani
duminică, 14 iulie 2024

Miercuri, „Micii Pompieri” îşi desemnează câştigătorii

Prietenii pompierilor (3)

Miercuri, începând cu ora 10.00, la Grădiniţa „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din municipiul Dorohoi, aproape 80 de preşcolari din judeţ care s-au calificat la etapa judeţeană a concursului„Micii pompieri” se vor întrece pentru titlul de cel mai bun „mic pompier”.

Organizată de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, competiţia va alinia la start 24 echipaje care s-au clasat pe primele trei locuri la fazele zonală.

Concursul constă în susţinerea a două probe, teoretică şi practică.

La proba teoretică preşcolarii trebuie să rezolve un chestionar cu 10 întrebări din domeniul prevenirii şi stingerii incendiilor.

Proba practică constă în realizarea unui desen cu tematică privind prevenirea incendiilor şi prezentarea lucrărilor în faţa juriului.

Concursul “Micii pompieri” are ca scop dezvoltarea capacităţilor de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situaţii de urgenţă, precum şi de a promova atitudinile şi comportamentele corespunzătoare în situaţii de risc.

Competiţia face parte din activităţile de educare a copiilor în domeniul situaţiilor de urgenţă şi se bazează pe principiul că este mai ieftin să previi un incendiu decât să intervii pentru stingerea lui.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA