19.3 C
Botoșani
miercuri, 10 august 2022

Miercuri începe distribuirea voucherelor de 50 de euro

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a anunțat că miercuri începe emiterea și distribuirea a peste 2,5 milioane de vouchere sociale. Tichetele cu valoare nominală de câte 250 lei, acordate o dată la 2 luni, sunt destinate persoanelor cu o situație financiară precară, pentru a le ajuta să facă față mai ușor perioadei de criză.

„Inițiativa acordării cu promptitudine a tichetelor sociale reprezintă în sine o serie de premiere în administrația centrală, efort care nu ar fi fost posibil fără o mobilizare și sincronizare a mai multor ministere, companii naționale și private”, a explică ministrul Marcel Ioan Boloș anvergura demersului prin care, în 2 săptămâni de la demarare, peste 2,5 milioane de români vor putea cumpăra alimente în această perioadă dificilă.

Calendarul distribuției voucherelor încărcate o dată la 2 luni, în 4 tranșe

La 17 mai, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a semnat contractele cu instituțiile private care au câștigat achiziția directă și se vor ocupa de emiterea cardurilor: Edenred, Sodexo și UpRomania, livrarea către beneficiari fiind asigurată de Compania Națională Poșta Română cu care s-a semnat „Convenția de etichetare, colectare și distribuție a tichetelor sociale emise pe suport electronic” în data de 18 mai.

Citește mai mult pe REALITATEA.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA