-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Microbuz de 80.000 de euro cumpărat de Primăria Ungureni pentru transportul elevilor FOTO&VIDEO

Primăria comunei Ungureni a cumpărat un microbuz cu capacitatea de 30 de locuri, pentru transportul elevilor. Investiția este de 83.000 de euro și a fost suportată în totalitate din bugetul local.

În comuna Ungureni sunt aproape 1000 de copii iar 200 dintre ei sunt transportați la liceul din comună. Primarul Ilie Ivanache spune că erau două microbuze școlare vechi de 10 și 15 ani care trebuia reparate des și de aceea a decis să facă această investiție.

“Noi am început să facem procedura din primăvară, am prins în buget suma de 500.000 lei. În urma licitației, microbuzul a fost cumpărat cu 83.000 de euro. Microbuzul are 30 de locuri. Este un avantaj pentru că din satele Călugărenii Noi, Călugărenii Vechi, Mândrești, Borzești, Mihai Viteazu, aduceam copiii în două-trei curse iar acum vom face o singură cursă. Noi avem peste 200 de copii pe care îi aducem zilnic de la 7-10-12 kilometri. Avem două microbuze școlare dar unul are 15 ani vechime iar celălalt are 10 ani. Trebuia să facem efortul ăsta și să cumpărăm un microbuz”, a spus Ilie Ivanache, primarul comunei Ungureni.

În momentul de față, Primăria comunei Ungureni are în derulare mai multe investiții care vizează modernizarea unităților de învățământ. Cea mai mare investiție se realizează la liceul din localitate, lucrările urmând a fi finalizate luna viitoare.

“Noi avem 17 unități școlare în comună. O comună cu două-trei școli rezolvă imediat problema dar la noi este mai greu. Sperăm ca în maxim doi ani să avem puse la punct toate școlile, cum este cea de la Epureni sau Mihai Viteazu. Sperăm ca într-o lună și ceva să finalizăm liceul. Vom lăsa alte investiții și ne vom axa pe școli. Avem un număr de 960 de copii în comună și vrem să le asigurăm condiții pentru că ei sunt viitorul”, a mai spus Ilie Ivanache.  

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA