9.7 C
Botoșani
duminică, 26 martie 2023

Microbuz cu ţigări de contrabandă depistat la Ştefăneşti

tigari contrabanda

În urma unei acţiuni desfăşurate pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, un echipaj al poliţiei de frontieră l-a depistat pe şoferul unui microbuz, care transporta 10 .000 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova.

Duminică,  pe timpul desfăşurării unei acţiuni specifice pe linia prevenirii şi combaterii traficului ilicit cu ţigări, în baza unei informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Româneşti au oprit în trafic, pentru control, în localitatea de frontieră Ştefăneşti, un microbuz marca Mercedes Benz Sprinter, înmatriculat în România,  condus de cetăţeanul român Sorin G., în vârstă de  56 ani.La controlul efectuat asupra autovehiculului, a fost descoperită cantitatea de 10.000 ţigarete marca Ritm Classic, cu timbru de acciză R. Moldova.

Conform reglementărilor legale în vigoare, întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 4 444 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor, iar pe numele bărbatului, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând ca acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERESULTIMA ORA