Mia Roată, director CS Botoşani: “Am fost mândri că suntem botoşăneni“

0
780

canotaj cn ergometru (2)

COMUNICAT Desfăşurarea Campionatului Naţional de Canotaj – Ergometru la Botoşani, la acest sfârşit de săptămână, a fost un succes absolut, neaşteptat chiar şi pentru noi, organizatorii evenimentului. În primul rând, competiţia care a reprezentat o premieră pe plan local, a adus la Botoşani circa 400 de sportivi, antrenori, conducători de cluburi, oficiali ai Federaţiei Române de Canotaj şi familii întregi de susţinători. În total, au fost înscrişi 227 de sportivi la categoria juniori şi alţi 91 de sportivi, la seniori, cu 21 de cluburi participante din întreaga ţară. Am avut, în calitate de organizatori ai unei competiţii de acest calibru, în premieră aici, la Botoşani, plăcuta surpriză să înregistrăm un număr de participanţi de la cluburi prestigioase din ţară cu mult peste aşteptările noastre.

Clubul Sportiv Botoşani a fost reprezentat la faza naţională a acestui campionat de un număr de 16 sportivi respectiv, 7 echipaje şi a avut că obiectiv obţinerea a 4 medalii. Antrenorii Iulia şi George Bulie şi-au făcut muncă cu profesionalism, astfel că sportivii clubului nostru au câştigat toate cele patru medalii pe care ni le-am dorit atât pentru sportivi, cât şi pentru clubul nostru. Două medalii de aur au fost cucerite de echipajul nostru masculin de juniori I format din Mugurel Semciuc, Bogdan Bulie, Ovidiu Cazacu şi Ciprian Huc şi bineînţeles, de echipajul feminin de junioare II alcătuit din Alexandra Ungureanu, Damaris Lebădă, Tabita Maftei şi Amalia Bucu. Echipajul dublu feminin de junioare III alcătuit din Iulia Bălăucă şi Adelina Vezeteu a obţinut medalia de argint şi, ce ne face şi mai mândri de această performanţă este faptul că fetele noastre au obţinut această medalie la numai o lună de când s-au apucat de canotaj. Iar ultima medalie pentru clubul nostru la această competiţie, dar nu cea din urmă şi anume, medalia de bronz, a fost obţinută la proba de simplu feminin de Alina Beleţchi.

Clubul Sportiv Botoşani a oferit diplome tuturor oficialităţilor prezente la festivităţile ocazionate de desfăşurarea competiţiei noastre, cu ocazia aniversării a 25 de ani de performanta a secţiei de canotaj la Botoşani. Mulţumim în mod deosebit pentru prezenţă şi întreaga susţinere oferită, senatorului Doina Federovici, dar şi reprezentantului Guvernului în teritoriu, prefectul Dan Nechifor.

La rândul lor, toţi sportivii au primit medalii, diplome şi tricouri din partea Federaţiei Române de Canotaj. Şi, dincolo de rezultate obţinute la acest campionat naţional organizat la Botoşani, Clubul Sportiv Botoşani, în calitate de organizator al Campionatului Naţional de Canotaj – Ergometru, ţine să le mulţumească tuturor participanţilor, indiferent de locul obţinut pe podium şi să le reamintească tuturor că cea mai valoroasă piesă din palmaresul sportiv reprezintă în primul rând participarea la campionat.

Cele mai titrate sportive născute în judeţul Botoşani şi totodată, două dintre cele mai mari sportive ale României, au revenit acasă special pentru competiţia organizată de Clubul Sportiv. Elisabeta Lipă şi Georgeta Damian Andrunache, împreună cu alţi mari canotori români, au participat la Campionatul Naţional de Canotaj – Ergometru  desfăşurat în sala polivalentă care îi poartă numele actualului ministru al Tineretului şi Sportului. După şase participări consecutive la Jocurile Olimpice şi o zestre de 8 medalii, 5 de aur, 2 de argint şi una de bronz, de 25 ori campioană a României, Elisabeta Lipă ne-a făcut iată onoarea de a se afla la Botoşani special pentru evenimentul nostru, motiv pentru că ţinem să îi mulţumim doamnei ministru, în mod deosebit.

De-a lungul timpului, din judeţul Botoşani au plecat canotori cu rezultate excepţionale pe plan mondial. Un exemplu, Georgeta Damian Andrunache, care este şi cea mai titrată sportivă din istoria CS Botoşani. Reamintim că Georgeta Damian Andrunache a cucerit cinci medalii de aur şi una de bronz la Jocurile Olimpice (Sydney 2000, Atena 2004 şi Beijing 2008), în probele de 8+1 şi 2 rame. Mai are în palmares 5 medalii de aur, 4 de argint şi 2 de bronz la Campionatele Mondial de Canotaj. Originară din localitatea Dracşani, comuna Suliţa, Georgeta Damian Andrunache nu uită iată de unde a plecat şi ţinem să îi mulţumim şi domniei sale, pentru că a fost alături de Clubul Sportiv Botoşani la acest eveniment de anvergură pentru sportul botoşănean.

Iar ceea ce ne bucură şi mai mult şi ne recompensează practic întreaga muncă depusă pentru desfăşurarea în foarte bune condiţii a acestei competiţii naţionale, a fost aprecierea venită din partea conducătorilor de cluburi care au participat la ediţia din acest an. Cu atât mai mult cu cât la Adunarea Generală a Federaţiei Române de Canotaj, desfăşurată la Botoşani, s-a făcut propunerea, chiar din partea invitaţilor noştri, ca şi în 2017 să se organizeze acest campionat naţional tot la Botoşani.

În final, le mulţumim încă o dată tuturor susţinătorilor şi colaboratorilor noştri, invitaţilor de marcă care ne-au trecut pragul pentru faza naţională a campionatului organizat la Botoşani, oficialităţilor botoşănene care ne-au fost alături şi, nu în ultimul rând, minunatului public spectator din tribunele sălii polivalente, presei care a redat cu maxim profesionalism aceste momente importante pentru sportul botoşănean, dar şi familiilor care şi-au însoţit sportivii la Botoşani şi care ne-au făcut să ne simţim mândri că am putut organiza un asemenea eveniment de anvergură, la noi acasă.

Mia Roată, director CS Botoşani

canotaj cn ergometru (5) canotaj cn ergometru (4) canotaj cn ergometru (3) canotaj cn ergometru (1)