23 C
Botoșani
luni, 24 iunie 2024

Meteorologii anunţă un nou VAL de NINSORI, VISCOL şi GER

iarna zapada bulevard

Meteorologii anunţă vreme de coşmar pentru următoarele zile. Sunt prognozate ninsori abundente, viscol, ger şi ploi atât pentru Capitală, cât şi pentru alte zone din ţară.

„Vremea va mai rămâne din punct de vedere termic la valori care vor fi până la scara întregii ţări cel mult 1-11 grade, dar începând din această noapte vor fi ninsori în special în zona montană, consistente în nordul Carpaţilor Orientale şi în Munţii Apuseni.

Se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare în Maramureş şi în nordul şi estul Transilvaniei, iar în Crişana şi Banat vor predomina ploile. De vineri, aria precipitaţiilor se va putea extinde, astfel încât cantităţile de apă să totalizeze 15-20 de l/mp îndeosebi în zona montană, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent, dar în în regiunile sud-estice cu vânt care va avea intensificări„, a declarat, la România TV, Elena Mateescu, director ANM. Totodată, duminică şi începutul săptămânii viitoare va veni cu o vreme în continuă răcire, cu nopţi geroase, cu temperaturi care vor coborî, în special în depresiunile din estul Transilvaniei, poate chiar sub -15 grade, izolat chiar mai coborâte. Vor fi şi maximele pe timpul zilei la valori negative. Aria precipitaţiilor se va putea extinde în majoritatea regiunilor.
Citeste mai mult pe RTV.NET

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

ULTIMA ORA