-0.5 C
Botoșani
duminică, 29 ianuarie 2023

Mesaj dur al primarului Flutur la adresa liderilor PSD din Consiliul Local: “Aţi jucat oraşul ăsta cum aţi vrut, prin presiuni şi prin forţă. Să-şi rupă ăla gâtul, chiar dacă moare oraşul”

Astăzi a fost programată ultima şedinţă de Consiliu Local din 2017, o şedinţă în care ar fi trebuit să se aprobe taxele şi impozitele locale pentru 2018. Aşa cum era de aşteptat, şedinţa s-a transformat repede într-o dispută politică între liberali şi social democraţi.

Primarul Cătălin Flutur a venit cu un proiect de hotărâre care prevedea majorarea taxelor şi impozitelor cu 18%, per total. Social democraţii au venit cu o altă propunere şi anume o creştere de doar 5%. A urmat un schimb dur de replici între primarul Cătălin Flutur şi viceprimarul Cosmin Andrei. Până la urmă, s-a supus la vot, social democraţii părea să aibă câştig de cauză dar proiectul nu a trecut deoarece nu a existat numărul minim de voturi. S-a programat o nouă şedinţă de îndată pentru ora 12.30 când urma să vină şi Ady Petruşcă, consilierul local PSD care a lipsit.

Ulterior, Cătălin Flutur a transmis un mesaj către consilierii PSD prin care le-a transmis că nu îşi vor pierde locul în Consiliul Local dacă vor vota majorarea taxelor şi impozitelor.

“S-a redus impozitul pe venit de la 16% la 10%. Am pierdut 16 milioane de lei, bani care trebuiau să intre în oraş. Mă uit la dumneavoastră domnilor consilieri de la PSD, sunt convins că mulţi dintre dumneavoastră înţelegeţi ce discutăm aici. Dar, frica de a nu fi daţi afară din partid, am auzit de la mulţi în discuţii particulare… Nu vă dă nimeni afară din partid. Nu pierdeţi locul din Consiliul Local dacă votaţi în mod conştient pentru Botoşani. Nu puteţi sta în două-trei minţi iscusite care spun: să-şi rupă ăla gâtul, chiar dacă moare oraşul. Ceea ce nu înţelegeţi domnilor şefi, care conduceţi acest grup, este că nu pleacă nimeni din consiliul ăsta decât cu votul celor din partea de aici (n.r. a arătat către consilierii PNL). Niciodată nu se va vota. Aşa a fost să fie. Pentru 170 de voturi, aţi jucat oraşul ăsta timp de un an şi jumătate cu aţi vrut, prin presiuni şi prin forţă. Sunt oameni care înţeleg dar le e frică, că partidul e în toate şi în tot”, a spus Cătălin Flutur.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here
ULTIMA ORA