10.5 C
Botoșani
sâmbătă, 24 februarie 2024

MEGA SCANDAL la GHETOURILE din Parcul Tineretului. Zeci de rromi s-au revoltat şi îl acuză pe Portariuc că încearcă să-i determine să voteze cu Ponta GALERIE FOTO

scandal ghtouri (11)

Zeci de rromi care luiesc la ghetourile din Parcul Tineretului au ieşit astăzi în stradă pentru a protesta. Aceştia sunt revoltaţi că primăria a decis schimbarea administratorului şi îl acuză pe primarul Ovidiu Portariuc că a pus o persoană care să-i determine pe rromi să voteze cu Victor Ponta la alegerile prezidenţiale.

Executivul primăriei a decis să înlocuiască persoana responsabilă în zona ghetourilor, cu pontarea celor care prestează orele de muncă în schimbul ajutorului social. Acest lucru i-a nemulţumit pe locatarii de la ghetouri. Oamenii acuză că Dibu a fost schimbat deoarece nu făcea campanie electorală pentru PSD şi Victor Ponta.

„Până acum, lui Dibu Manex nu i s-a retras dreptul. Acum în campanie electorală i s-a retras dreptul să mai fie aici. Noi nu o să votăm niciodată PSD-ul. Noi o să-l votăm pe Iohannis. Ei îşi bat joc de noi. De 25 de ani numai promisiuni. Suntem o mie şi ceva de oameni”, ne-a spus unul dintre protestatari.

„Toţi oamenii care beneficiază de ajutor social, din aceste două blocuri, prestau aici. Se strângea mizeria, îi puneam la curăţeni. Noi nu avem femeie de serviciu. Când am fost joi să iau pontajele de la Ajutorul Social, domnul director Burlacu mi-a spus că nu mai sunt responsabil cu curăţenia. I s-au dat pontajele domnului Borcoi Gheorghe. Locatarii din aceste două blocuri nu sunt de acord. Mă vor pe mine pentru că stau între ei, locuiesc aici. Lor li se pare că eu fac parte dintr-o altă culoare politică”, a afirmat Dibu.

Noul administrator şi responsabil de curăţenia la ghetouri suţine că el a fost trimis de către primăria municipiului şi că a venit să-şi facă treaba.

„Noi trebuie să pornim o acţiune de curăţenie. Să nu mai facă asociaţia. Le ia nişte bani care nu au de ce să plătească. Aşa e şi la primărie, unii îl vor pe primar iar alţii nu îl vor. Eu nu sunt politic. Noi suntem Asociaţia Partida Rromilor ProEuropa”, a spus Gheorghe Borcoi.

Rromii nu l-au acceptat pe noul responsabil şi spun că vor merge la primărie în cazul în care Dibu nu va reveni pe funcţie.

ARTICOLE CARE AR PUTEA FI DE INTERES
ULTIMA ORA